Design a site like this with WordPress.com
Per començar

El carnet dels ‘Amics de la talpeta’

Aquesta setmana he fet entrega del carnet d’Amics de la talpeta número 9. Hi ha foto de record. El nou amic és un luxe per la col·lecció. La talpeta i jo estem emocionats.

Jaume Centelles_carnet talpeta
Jaume Centelles rebent el carnet d'”Amics de la talpeta”. Octubre 2018

El carnet. Com gairebé tot el que té relació amb aquesta col·lecció, el carnet dels ‘Amics de la talpeta’ va néixer per casualitat. No estava previst, ni molt menys. Passat l’estiu de 2016, quan ja tenia 8 exemplars de la talpeta, una companya de la biblioteca tenia pensat fer un viatge a Suècia i vam parlar de la possibilitat d’aconseguir la talpeta en suec. Crear -improvisadament- un carnet d’amics de la talpeta per ella va ser un al·licient i una manera de formalitzar l’encàrrec. Finalment, no va haver viatge, ni talpeta en suec, però el primer carnet ja estava fet, a nom d’Adriana.

DSC_0998
Primera versió del carnet

L’estiu següent, el de 2017, va ser el de l’eclosió de carnets d’amics de la talpeta. Quatre companys de la biblioteca -Rosa, Maria José, David i Jose- em van portar talpetes dels seus viatges d’estiu. Ja us diré quins quan arribi el moment. També la meva filla, Anna, em va portar un parell de talpetes. Vaig fer cinc carnets més, molt ben merescuts. De cop, la col·lecció va créixer moltíssim. Sense saber-ho m’acostava a tenir una veritable col·lecció, ja sabeu: per ser una veritable col·lecció, cal més de 16 exemplars.

Finalment, aquest 2018, un parell de persones més han contribuït amb dos exemplars molt especials (gaèlic i japonès). La meva neboda Júlia i el xic Marc són els amics 7 i 8. En Jaume és el 9.

DSC_1001
Nou model de carnet

Jaume. La visita a la seva pàgina personal, Invitació a la lectura, és un festival d’emocions i de descobriments literaris. També ho és, un festival d’emocions, veure’l en acció: explicant contes, recomanant llibres a la ràdio, fent xerrades per mestres i famílies, o, fins i tot, en la conversa d’una trobada informal.

D’ell és la idea de numerar els carnets i li ha tocat el 9, el clàssic número de davanter centre. És un ambaixador de la literatura infantil i juvenil i un excel·lent divulgador a les xarxes socials de tot el que s’hi relaciona: feina dels docents, paper de les biblioteques, importància dels il·lustradors, sentiments lectors, complicitats amb editorials i llibreries, el treball en equip,… Per això té el carnet i per això li ha tocat el carnet nou i el carnet 9.

One Reply to “El carnet dels ‘Amics de la talpeta’”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: